❮ Terug naar cursusaanbod

Actualiteiten Executiegeschillen en Actualiteiten Derdenbeslag

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
23-11-2020
Locatie
Rotterdam Novotel Brainpark
Tijd
12.30 - 17.00 uur

PO/PE-punten

4 NOvA PO-punten

Prijs

€ 395,00 exclusief BTW.
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10 procent.)

Inleiding

De executie van een titel begint bij de titel zelf. Niet altijd is een titel even duidelijk, met alle gevolgen van dien. Een goed petitum vergroot de kans op een duidelijk vonnis, zodat veel problemen kunnen worden voorkomen. De cursus vangt aan met een bespreking van meerdere praktijkvoorbeelden van onduidelijke petitums en een bespreking van tips & trics bij dwangsommen. Logischerwijs wordt dan ook aandacht besteed aan de executiegeschillen.
Vervolgens wordt nader ingegaan op het meest gelegde beslag: het derdenbeslag en de uitwinning van dit beslag. Immers, het derdenbeslag is het enige beslag dat vrijwel altijd daadwerkelijk wordt uitgewonnen. Zodra het beslag is uitgewonnen, zal de opbrengst moeten worden verdeeld, hetgeen best complex is wanneer er sprake is van de nieuwe beperkte gemeenschap.

Deze cursus neemt u mee vanaf het petitum, via het derdenbeslag tot het daadwerkelijk ontvangen van de gelden, via het derdenbeslag. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:
- nieuwe kernarrest voor executiegeschillen
- tenuitvoerlegging
- derdenbeslag
- verdeling van de opbrengst

Tijdens de cursus wordt bestaande wetgeving en nieuwe ontwikkelingen op de voornoemde terreinen besproken, zoals het nieuwe kernarrest over executiegeschillen van 20 december 2019. Na de cursus zult u beter alert zijn op een goede formulering van het petitum (zodat deze leidt tot een goed duidelijk vonnis) en is al uw kennis over derdenbeslagen, inclusief de uitwinning en verdeling, weer opgefrist. Docent is mevrouw mr. Saskia Peijnenburg, één van de auteurs van het Compendium Beslag- en executierecht (2018).

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten. Niveau is verdieping. Om de cursus met succes te kunnen volgen is basiskennis van het Executie- en beslagrecht gewenst.

Niveau is verdieping.

Programma

12.00 - 12.30Ontvangst met een broodje
12.30 - 14.30Nieuwe kernarrest voor executiegeschillen
Tenuitvoerlegging
14.30 - 15.00Pauze
15.00 - 17.00Derdenbeslag
Verdeling van de opbrengst
17.00Afsluiting

Maximum aantal deelnemers

30 deelnemers

Reviews

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 9,4!

Onze cursus werd met de volgende opmerking gewaardeerd:

  •  Duidelijke uitleg
  • Goede cursus
  • Nuttig, goed tempo, goed naslagwerk