❮ Terug naar cursusaanbod

Actualiteiten Financieel strafrecht

Planning

Startdatum
01-12-2021
Locatie
Nieuwegein NBC Congrescentrum
Tijd
13.30 - 17.45 uur

PO/PE-punten

4 NOVA PO-punten
4 KNB PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier. 
4 SOMN (BMN) PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeldt dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.

Prijs

€ 395,00 exclusief BTW. 
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10 procent.)

Inleiding

De cursus ‘Actualiteiten Financieel strafrecht’ behandelt recente ontwikkelingen en jurisprudentie op het terrein van het financieel strafrecht. Dit specifieke deel van het strafrecht ziet op de strafrechtelijke handhaving van de financiële wet en regelgeving. De cursus is bedoeld voor juridische professionals, zoals advocaten en ambtenaren die werkzaam zijn bij het Openbaar Ministerie, de opsporing, dan wel de rechterlijke macht. De cursus is evenzeer interessant voor bedrijven die door hun (al dan niet financiële) dienstverlening met wet- en regelgeving op het terrein van het financieel strafrecht te maken kunnen krijgen. Denk daarbij niet alleen aan de ontwikkeling op het gebied van handhaving van de financiële-toezichtwetgeving, maar ook aan onder meer de actualiteiten in het straf- en bestuursrecht die van invloed zijn op het financieel strafrecht en de ontwikkelingen rondom witwassen, fintech en bitcoins. U vindt de volledige lijst bij het programma van de cursus hieronder.

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten Strafrecht, Ondernemingsrecht, Financieel recht, compliance officers, notarissen, juristen van trustkantoren, bedrijfsjuristen en andere juristen die zich bezig houden met het Financieel strafrecht. Cursisten moeten basiskennis bezitten van het Financieel strafrecht om de cursus met succes te kunnen volgen.

Niveau is verdieping.

Programma

13.00 - 13.30Ontvangst met een broodje
13.30 - 15.30Actualiteiten witwassen (WvSr)
Actualiteiten ontneming
Actualiteiten bitcoins
Wet toezicht trustkantoren 2018
Mr. dr. M.T. van der Wulp
15.30 - 15.45Pauze
15.45 - 17.45Actualiteiten handhaving financiële toezichtwetgeving (Wft, Wwft en Sanctiewet 1977)
Actualiteiten fintech
Overige actualiteiten (waaronder relevante wijzigingen in bestuursrecht en Europese richtlijnen)
Mr. R.J. de Doelder
17.45Afsluiting

Syllabus

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

Maximum aantal deelnemers

30 deelnemers