❮ Terug naar cursusaanbod

Actualiteiten Huurrecht woonruimte

Planning

Deze cursus heeft reeds plaats gevonden.

PO/PE-punten

6 NOvA PO-punten
6 KNB PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeldt dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.
6 SOMN (BMN) PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeldt dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.

Prijs

€ 650,00 exclusief BTW. 
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10%.)

Annulering
U kunt uw inschrijving tot drie weken voor de cursusdatum telefonisch of per mail annuleren.
Het IvJO brengt hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. Indien er al betaald is zal het cursusgeld onder inhouding van deze administratiekosten worden teruggestort. Na deze datum is annuleren niet meer mogelijk. U mag uw plaats altijd door een vervang(st)er laten innemen.

Inleiding

Het huurrecht van woonruimte lijkt een rustig bezit, maar schijn bedriegt. De rechtspraak vult nog steeds termen in als 'gebreken' 'naar zijn aard van korte duur'. Daarnaast is een verschuiving te zien van overeenkomsten voor onbepaalde tijd naar overeenkomsten voor speciale groepen die een beperkte(re) looptijd hebben. De vraag is welke haken en ogen daaraan zitten. Het is niet de bedoeling dat huurders steeds tijdelijke contracten krijgen en inmiddels is de nodige rechtspraak gepubliceerd die aangeeft hoe de praktijk hiermee omgaat.

Een onderwerp dat in diverse rechterlijke uitspraken naar voren blijft komen, is of verhuurd mag worden via Airbnb. Op het eerste gezicht lijken de uitspraken kikkers die naar alle kanten uit een kruiwagen springen. Nadere bestudering leert echter dat er wel degelijk een lijn te onderkennen valt.

Ook blijft de rechter zich bezig houden met de vraag of de huurder verplicht kan worden daadwerkelijk zijn intrek in het gehuurde te nemen. Waar vroeger de aanwezigheid van enige hennepplanten zonder meer tot ontbinding van de overeenkomst leidde, wordt nu over het bezit van (soft)drugs genuanceerder gedacht, mede onder invloed van de Raad van State. Maar hoe te oordelen als de huurder beschikt over een veelheid van verdovende middelen in de vorm van poeders en pillen? Daarnaast is een aardige vraag, die van verschillende kanten te benaderen valt, waar de grens ligt tussen huur en bruikleen. Uiteraard wordt ingegaan op de Corona-uitspraken. Heeft bijvoorbeeld iemand die geen werk heeft ten gevolge van de corona-uitbraak er recht op dat de huurprijs neerwaarts wordt aangepast? Deze en andere onderwerpen komen tijdens de cursus ‘Actualiteiten huurrecht woonruimte’ uitgebreid aan bod.

Docent(en)

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten, bedrijfsjuristen, medewerkers (ver)huurorganisaties en notarissen.

Niveau is verdieping.

Programma

09.00 - 09.30Ontvangst
09.30 - 11.00De invloed van de boeken 3 e.v. BW en het algemene huurrecht op het woonruimterecht
11.00 - 11.15Pauze
11.15 - 12.45Grenzen aan de huurovereenkomst, gebreken, geen goed huurderschap en opleveringsverplichting
12.45 - 13.30Lunch
13.30 - 15.00Huurprijs, medehuur en voortzetting van de overeenkomst door derden; het einde van de huurovereenkomst
15.00 - 15.15Pauze
15.15 - 16.45Vervolg Het einde van de huurovereenkomst met behandeling van enkele casus
16.45Afsluiting

Syllabus

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

Reviews

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 8,4!

Onze cursus werd met de volgende opmerking gewaardeerd:

  • Prima cursus, echt wijzer geworden.
  • Leuke leerzame dag!