❮ Terug naar cursusaanbod

Afwikkeling nalatenschappen

Planning

PO/PE-punten

4 NOvA PO-punten
4 KNB PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.
4 SOMN (BMN) PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.
4 MfN PE-punten cat. 2 kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.
4 VMN PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.

Prijs

€ 395,- exclusief BTW.
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10 procent.)

Inleiding

De afwikkeling van nalatenschappen luistert nauw. Men moet de belangen van alle crediteuren en erfgenamen in het oog houden en opletten dat niemand benadeeld wordt. Daarbij speelt ook nog de discussie of de kosten van de vereffening wel preferent zijn. Bij negatieve nalatenschappen speelt dit alles nog wat scherper. Met name ook, omdat de vereffenaar zelf een gerede kans loopt om, wanneer een crediteur zich tekort gedaan voelt, privé aansprakelijk te worden gesteld.

Docent(en)

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten, (kandidaat)notarissen, andere juristen die nalatenschappen afwikkelen en mediators. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis van het Erfrecht bezitten.

Niveau is verdieping.

Programma

13.00 - 13.30Ontvangst met een broodje
13.30 - 15.30Inleiding
Aanvaarding
Wet BETOS
Afwikkeling algemeen
15.30 - 15.45Pauze
15.45 - 17.45Bijzondere leerstukken:
  • Vereffening
  • Negatieve nalatenschappen
  • Aansprakelijkheden
17.45Afsluiting

Syllabus

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. De papieren versie van de syllabus ligt op de cursusdag klaar op locatie.

Maximum aantal deelnemers

30 deelnemers

Reviews

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met het uitmuntende cijfer 10!

Onze cursus werd met de volgende opmerkingen gewaardeerd:

  • Helder, duidelijk verwoord. Onderhoudend gebracht.
  • Fijne, goede cursus. Geen verbeterpunten. Duidelijke uitleg en nuttig voor de rechtspraktijk zelf.