❮ Terug naar cursusaanbod

Capita selecta Civiel Bouwrecht: het adviseursrecht in de bouw

Planning

PO/PE-punten

3 NOvA PO-punten

Prijs

€ 295,00 exclusief BTW. 
Deze cursus wordt op dezelfde dag gegeven als de cursus: ‘Capita selecta Civiel bouwrecht: Oplevering, aansprakelijkheid na oplevering en contractuele boetes’.
Indien u zich voor beide cursussen inschrijft krijgt u op beide cursussen een korting van 10 procent. 
Wanneer u gebruik wenst te maken van deze actie dan kunt u dit vermelden op het aanmeldformulier bij opmerkingen, o.v.v. 10 procent combinatiekorting.

Inleiding

Architecten die de bouw laten stilleggen. Discussies over herontwikkelingsplannen van de eigenaar ten opzichte van het auteursrecht van de architect. Maar ook falend toezicht door de adviseur en geschillen omtrent de aansprakelijkheid van de adviseur. Deze onderwerpen hebben de afgelopen jaren voor interessante jurisprudentie gezorgd. 
In het bouwproces kan de adviseur van de opdrachtgever verschillende functies hebben. Soms alleen de rol van architect of van directievoerder (of een combinatie van beiden), maar soms ook de rol van projectmanager. Het is voor de bouwrecht jurist van belang om deze verschillende rollen en de daarbij behorende aansprakelijkheden goed voor ogen te hebben bij het opstellen van overeenkomsten of bij het voeren van procedures. 
In deze cursus zal het adviseursrecht uitvoerig worden behandeld en zal de rol van de adviseur vanuit meerdere invalshoeken worden belicht. Daarbij zullen de aansprakelijkheden van de adviseur, het auteursrecht en het contracteren met adviseurs aan bod komen. Uitgangspunt hierbij zijn zowel de DNR 2011, als de UAV 2012 en de wettelijke regeling.

Docent(en)

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten Bouwrecht en juristen van overheden en bouwondernemingen. Cursisten moeten basiskennis van het civiele bouwrecht bezitten en enige ervaring hebben opgedaan met het behandelen van zaken op dit gebied.

Niveau is verdieping.

Programma

13.15 - 13.45Ontvangst
13.45 - 15.15Rol van de adviseur in het bouwproces
  • Verschillende hoedanigheden 
  • DNR 2011
  • Contracteren
  • Ontwerp en auteursrecht
  • Directie en vertegenwoordiging
15.15 - 15.30Pauze
15.30 - 17.00Rol van adviseur in het bouwproces
  • Aansprakelijkheid adviseur
  • (Recente) jurisprudentie
17.00Afsluiting

Syllabus

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

Maximum aantal deelnemers

30 deelnemers

Reviews

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 9,6!