❮ Terug naar cursusaanbod

Capita selecta Civiel Bouwrecht: het adviseursrecht in de bouw

Planning

Startdatum
01-11-2022
Locatie
Hoofddorp Novotel Amsterdam Schiphol Airport
Tijd
13.45 - 17.00 uur

PO/PE-punten

3 NOvA PO-punten

Prijs

€ 295,00 exclusief BTW. 
Deze cursus wordt op dezelfde dag gegeven als de cursus: ‘Capita selecta Civiel bouwrecht: Oplevering, aansprakelijkheid na oplevering en contractuele boetes’.
Indien u zich voor beide cursussen inschrijft krijgt u op beide cursussen een korting van 10%. 
Wanneer u gebruik wenst te maken van deze actie dan kunt u dit vermelden op het aanmeldformulier bij opmerkingen, o.v.v. 10% combinatiekorting.

ANNULERING
U kunt uw inschrijving tot drie weken voor de cursusdatum telefonisch of per mail annuleren.
Het IvJO brengt hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. Indien er al betaald is zal het cursusgeld onder inhouding van deze administratiekosten worden teruggestort. Na deze datum is annuleren niet meer mogelijk. U mag uw plaats altijd door een vervang(st)er laten innemen.

Inleiding

De adviseur van de opdrachtgever heeft een bijzondere rol in het bouwproces. Soms alleen in de rol van architect of van directievoerder, maar vaak een combinatie van beiden. Ook de constructeur en de projectmanager behoren tot de groep van adviseurs. Het is voor de bouwrecht jurist van belang om de verschillende rollen en de daarbij behorende aansprakelijkheden goed voor ogen te hebben bij het opstellen van overeenkomsten of bij het voeren van procedures. Procedures omtrent auteursrecht, falend toezicht en geschillen omtrent de aansprakelijkheid van de adviseur komen regelmatig voor.

In deze cursus zal het adviseursrecht uitvoerig worden behandeld en zal de rol van de adviseur vanuit meerdere invalshoeken worden belicht. Daarbij zullen de aansprakelijkheden van de adviseur, het auteursrecht en het contracteren met adviseurs aan bod komen. Uitgangspunt hierbij zijn zowel de DNR 2011, als de UAV 2012 en de wettelijke regeling.

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten Bouwrecht en juristen van overheden en bouwondernemingen. Cursisten moeten basiskennis van het civiele bouwrecht bezitten en enige ervaring hebben opgedaan met het behandelen van zaken op dit gebied.

Niveau is verdieping.

Programma

13.15 - 13.45Ontvangst
13.45 - 15.15Rol van de adviseur in het bouwproces
  • Verschillende hoedanigheden 
  • DNR 2011
  • Contracteren
  • Ontwerp en auteursrecht
  • Directie en vertegenwoordiging
15.15 - 15.30Pauze
15.30 - 17.00Rol van adviseur in het bouwproces
  • Aansprakelijkheid adviseur
  • (Recente) jurisprudentie
17.00Afsluiting

Syllabus

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

Reviews

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 9,6!