❮ Terug naar cursusaanbod

De vaststellingsovereenkomst

Planning

Startdatum
30-09-2021
Locatie
Rotterdam Novotel Brainpark
Tijd
13.30 - 17.45 uur

PO/PE-punten

4 NOvA PO-punten

Prijs

€ 395,00 exclusief BTW. 
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10 procent.)

Inleiding

De vaststellingsovereenkomst wordt vaak gesloten en heeft een zweem van onaantastbaarheid om zich. Er is dan ook een volledige afdeling aan gewijd in het BW. Er zitten echter aan het gebruik van dit type overeenkomst vele mitsen en maren. Niet alleen zijn de wetsbepalingen ondoorzichtig, ook de immense hoeveelheid rechtspraak laat een diffuus beeld zien. En er is een diversiteit aan Hoge Raad arresten. Wetsbepalingen, rechtspraak en HR arresten worden alle besproken door docent Edwin van Wechem in de cursus 'De vaststellingsovereenkomst'. Tijdens de cursus wordt ook aandacht besteed aan het gebruik van deze overeenkomst bij de beëindiging van arbeidsrelaties en bij echtscheidingsconvenanten. Ook heeft de Belastingdienst nieuwe modellen in gebruik. Kortom een scala aan relevante inzichten.

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten en andere academisch opgeleide juristen. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis van het Verbintenissen- en contractenrecht bezitten.

Niveau is verdieping.

Programma

13.00 - 13.30Ontvangst met een broodje
13.30 - 15.30Uitleg wetsystematiek
15.30- 15.45Pauze
15.45 - 17.45Bespreking rechtspraak, toepassing in de praktijk
17.45Afsluiting

Syllabus

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

Maximum aantal deelnemers

30 deelnemers

Reviews

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 9,7!

Onze cursus werd met de volgende opmerkingen gewaardeerd:

  • Inspirerende docent, boeiende presentatie en zeer relevant voor de praktijk.