❮ Terug naar cursusaanbod

De weerbarstige praktijk van petitum en derdenbeslag

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
23-11-2020
Locatie
Rotterdam Novotel Brainpark
Tijd
12.30 - 17.00 uur

PO/PE-punten

4 NOvA PO-punten

Prijs

€ 395,- exclusief BTW.
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10 procent.)

Inleiding

Het derdenbeslag is verreweg het meest gelegde beslag in Nederland, zowel conservatoir als executoriaal. Niet alleen wordt dit beslag verreweg het meeste gelegd, het is ook een beslag dat vrijwel altijd daadwerkelijk wordt uitgewonnen (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een beslag op een onroerende zaak dat zelden daadwerkelijk wordt uitgewonnen). Over het derdenbeslag is ook heel veel te doen, denk aan het bankbeslag in combinatie met schuldenproblematiek. Recent is het Compendium Beslag- en executierecht (2018) verschenen, waarvan de docent één van de auteurs is. Tijdens de cursus 'De weerbarstige praktijk van petitum en derdenbeslag' wordt u meegenomen in de juiste formuleringen, de bepalingen in de wet en vooral ook de uitwinning van het beslag. De docent zal stilstaan bij de verdeling van de opbrengst van de executie.

Het beslag wordt gelegd op grond van een titel en ook bij die titel komen veel problemen voor. De advocaat is vaak gericht op de inhoud van de zaak en het winnen van de procedure, niet zo zeer op de tenuitvoerlegging van de titel wanneer er niet vrijwillig aan die titel wordt voldaan. Tijdens deze cursus komen talloze voorbeelden aan bod waardoor u zich bewuster wordt van het belang van een juist petitum, zodat de titel een titel is dat voor tenuitvoerlegging vatbaar is. Docent is mevrouw mr. Saskia Peijnenburg, één van de auteurs van het nieuwe Compendium Beslag- en executierecht (2018).

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten. Niveau is verdieping. Om de cursus met succes te kunnen volgen is basiskennis van het Executie- en beslagrecht gewenst.

Niveau is verdieping.

Programma

12.00 - 12.30Ontvangst met een broodje
12.30 - 14.30Deel 1: petitumproblemen en aanvang derdenbeslag
14.30 - 15.00Pauze
15.00 - 17.00Deel 2: vervolg derdenbeslag inclusief beslagvrije voet
17.00Afsluiting

Maximum aantal deelnemers

30 deelnemers