Planning

Startdatum
17-11-2020
Locatie
Nieuwegein Green Village
Tijd
13.30 - 17.45 uur
Startdatum
22-06-2021
Locatie
Amsterdam Holiday Inn, Boelelaan 2
Tijd
13.30 - 17.45 uur
Startdatum
18-11-2021
Locatie
Amsterdam Holiday Inn, Boelelaan 2
Tijd
13.30 - 17.45 uur

Locatie of digitaal

U kunt de cursus op 17-11-2020 ook digitaal bijwonen. In dat geval leggen we een online verbinding tussen u en het cursuslokaal waardoor u op afstand bij de cursus aanwezig kunt zijn. Geeft u dit, als u hiervan gebruikt wilt maken, svp aan in het veld ‘Opmerkingen’ op het aanmeldformulier.

PO/PE-punten

4 NOVA PO-punten vaardigheden
4 KNB PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier. 
4 SOMN (BMN) PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.

Prijs

€ 415,00 exclusief BTW. 
(De prijs is inclusief het boek 'Hoe vang ik een rat' van Peter van der Geer. Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10 procent.)

Inleiding

Overtuiging is niet alleen gelijk hebben, maar vooral gelijk krijgen. Toch zijn er altijd mensen die u dit gelijk niet willen geven. Herken de verschillende manieren van weerstand en leer hier op een effectieve manier mee om te gaan. Van valse argumentatie tot politieke spelletjes, debatexpert Peter van der Geer leert u verschillende soorten weerstand te doorprikken en pareren, opdat uiteindelijk u met de winst naar huis gaat.

Peter van der Geer is oprichter en partner bij Debat.NL. Stond aan de basis van het Lagerhuis en de Nacht van het Debat en schreef talrijke handboeken over debatteren en gespreksleiding, waaronder ‘Hoe vang ik een rat?’. Met meer dan 25 jaar ervaring geldt Peter als een autoriteit op het gebied van overtuigingskracht en retorica. Is onder andere actief voor de Raad van Rechtspraak, het OM en tal van advocatenkantoren.

Doelgroep en niveau

De doelgroep is de Nederlandse advocaten, notarissen, bedrijfsjuristen en andere academisch opgeleide juristen.

Niveau is basis.

Programma

13.00 - 13.30Ontvangst met een broodje
13.30 - 15.30Tegengas: hoe gaat u om met verschillende soorten tegenargumenten?
Emotioneel verweer: hoe reageert u op heftige emoties en bewaart u het initiatief?
15.30 - 15.45Pauze
15.45 - 17.45'Hoe vang ik een rat?': Omgaan met valse argumenten, weerstand, persoonlijke aanvallen en emoties
17.45Afsluiting

Syllabus

U ontvangt tijdens de cursus het boek 'Hoe vang ik een rat?' van Peter van der Geer. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

Maximum aantal deelnemers

20 deelnemers