❮ Terug naar cursusaanbod

Huurprijzenrecht woonruimte

Planning

Deze cursus heeft reeds plaats gevonden.

PO/PE-punten

4 NOvA PO-punten
4 KNB PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeldt dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier. 
4 SOMN (BMN) PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.

Prijs

€ 395,00 exclusief BTW. 
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10%.)

ANNULERING
U kunt uw inschrijving tot drie weken voor de cursusdatum telefonisch of per mail annuleren.
Het IvJO brengt hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. Indien er al betaald is zal het cursusgeld onder inhouding van deze administratiekosten worden teruggestort. Na deze datum is annuleren niet meer mogelijk. U mag uw plaats altijd door een vervang(st)er laten innemen.

Inleiding

Het huurprijzenrecht is in ontwikkeling. In 2021 was er zelfs een stop op de huurverhogingen voor woningen in de sociale sector. Er wordt gesproken over een maximering op de WOZ-punten in het woningwaarderingsstelsel en er zullen in Den Haag vast nog meer ideeën zijn. Het huurprijsbeleid is vaak een hot item. In deze cursus komen deze ontwikkelingen aan bod, net als de verschillende procedures in het huurprijzenrecht en het wettelijke systeem. Het wordt een cursusdag vol met praktijkvoorbeelden.

Docent(en)

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten, (kandidaat-)notarissen en bedrijfsjuristen bij vastgoedondernemingen, woningcorporaties en institutionele huurders. Om de cursus met succes te kunnen volgen moeten cursisten basiskennis van het Huurrecht bezitten en enige ervaring hebben opgedaan met het behandelen van zaken op dit gebied.

Niveau is verdieping.

Programma

13.00 - 13.30Ontvangst met een broodje
13.30 - 14.30Het wettelijke systeem van huurprijzen woonruimte
14.30 - 14.45Pauze
14.45 - 15.30Het Woningwaarderingsstelsel: waar bestaat dat uit?
15.30 - 16.00Geliberaliseerde huurovereenkomsten
16.00 - 16.30Servicekosten
16.30 - 16.45Pauze
16.45 - 17.15Huurprijsprocedures (toetsing aanvangshuurprijs, gebreken, voorstellen huurverhoging / huurverlaging, all-in, servicekosten)
17.15 - 18.00Casuïstiek en jurisprudentie
18.00Afsluiting

Syllabus

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

Reviews

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 9,3!