❮ Terug naar cursusaanbod

Inleiding Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens

Direct aanmelden

Planning

Startdatum
23-04-2020
Locatie
Rotterdam Novotel Brainpark
Tijd
09.30 - 16.45 uur
Startdatum
24-11-2020
Locatie
Amsterdam Holiday Inn
Tijd
09.30 - 16.45 uur

PO/PE-punten

6 NOvA PO-punten

Prijs

€ 595,- exclusief BTW.
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10 procent.)

Inleiding

Privacy en bescherming van persoonsgegevens was een aantal jaren geleden nog een niche-onderwerp voor een klein aantal specialisten. Inmiddels is het ‘mainstream’ geworden en is kennis op dit gebied voor iedere jurist van belang. De cursus 'Inleiding Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens' biedt in één dag een stevige basis. Tijdens de cursus zal ruim aandacht worden besteed aan praktische toepassing en aan de actuele ontwikkelingen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de ePrivacyverordening, handhaving door de Autoriteit Persoonsgegevens, de stand van zaken rond export van gegevens naar de Verenigde Staten en de recente jurisprudentie.

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten, bedrijfsjuristen en overheidsjuristen. De cursus is een basiscursus. Voorkennis van het privacy-recht is niet vereist om deze cursus met succes te kunnen volgen.

Niveau is basis.

Programma

09.00 - 09.30Ontvangst
09.30 - 11.00Inleiding - privacy vs. bescherming van persoonsgegevens
Privacy als grondrecht
Basisbegrippen AVG
11.00 - 11.15Pauze
11.15 - 12.45Vereisten voor een rechtmatige gegevensverwerking onder de AVG
  • Doelbinding
  • Transparantie
12.45 - 13.30Lunch
13.30 - 15.00Vereisten voor een rechtmatige gegevensverwerking onder de AVG (vervolg)
  • Informatiebeveiliging; datalekken
  • Accountability (o.a. register, DPIA)
Doorgifte van gegevens buiten de EU
15.00 - 15.15Pauze
15.15 - 16.45Toezicht, handhaving
Casusbehandeling; capita selecta
16.45Afsluiting

Syllabus

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. De papieren versie van de syllabus ligt op de cursusdag klaar op locatie.

Maximum aantal deelnemers

30 deelnemers

Reviews

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 9,5!

Onze cursus werd met de volgende opmerkingen gewaardeerd:

  • Goede startcursus over privacy.
  • Interessant, relevant, goed opgebouwd.
  • Cursus was erg goed! Topdocent.
  • Prima gestructureerde cursus in rustig tempo. Heb veel geleerd.
  • Zeer deskundige docent. Duidelijke spreker en uitleg. Leuk ook de historische connotatie. I.v.m. onderwerp (technisch, abstract) goed dat er voorbeelden werden genoemd.
  • Uitstekend. Zeer goede docent. Stijgt boven gemiddelde docentenniveau uit. Slides zijn met veel zorg en helder opgesteld. Heel erg goed.
  • Zeker aan te raden. Uitstekend verzorgde bijeenkomst.
  • Een echte inleiding, precies wat ik nodig had. Goede praktische cursus.
  • Een goede cursus, je wordt aan de hand meegenomen door de belangrijkste thema's.
  • Cursus was informatief en docent goed voorbereid.