❮ Terug naar cursusaanbod

Mediation en Herstelrecht

Planning

Startdatum
01-12-2021
Locatie
Hoofddorp Novotel Amsterdam Schiphol Airport
Tijd
13.30 - 17.45 uur

PO/PE-punten

4 NOvA PO-punten

Prijs

€ 395,00 exclusief BTW. 
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10 procent.)

Inleiding

Het strafproces biedt niet altijd een oplossing waar verdachten en slachtoffers behoefte aan hebben. Dan bieden Mediation en Herstelrecht mogelijk wel een oplossing. Hoe ga je als professional te werk als dat de insteek is? Na afloop van de cursus heeft de cursist zijn oplossingenarsenaal uitgebreid met mediation en andere herstelgerichte praktijken. In zaken tussen bijvoorbeeld, ex-geliefden, buren, collega’s, maar ook verkeersongevallen, zedenzaken en bij uitgaansgeweld zijn deze praktijken goed inzetbaar. Als professional leer je dit onderwerp aansnijden en de ingangen vinden bij het OM en de rechtbank. Hoe begeleid je je cliënt bij een mediation, waar moet je op letten, kun je wellicht zelf een bemiddeling initiëren, hoe pak je dat aan en wat levert het op? Dat, en meer, zijn de vragen waar we op inzoomen.

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten Strafrecht, advocaten Letselschade, mediators en leden van de Rechterlijke macht die kennis willen verkrijgen van de mogelijkheden van mediation en Herstelrecht in het strafproces. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis van het strafproces bezitten.

Niveau is verdieping.

Programma

13.00 - 13.30Ontvangst met een broodje
13.30 - 15.30Inleiding mediation: grondslag 
Europese en Nederlandse regelgeving
Herstelrecht: definitie en achtergrond
15.30 - 15.45Pauze
15.45 - 17.45Bespreken van voorbeelden uit de praktijk en resultaten daarvan
Wetenschappelijk onderzoek
Gesprekstechnieken en vaardigheden
17.45Afsluiting

Syllabus

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

Maximum aantal deelnemers

30 deelnemers