❮ Terug naar cursusaanbod

Tuchtrecht voor notarissen

Planning

Startdatum
01-11-2022
Locatie
Nieuwegein NBC Congrescentrum
Tijd
13.30 - 16.45 uur

PO/PE-punten

3 NOvA PO-punten
3 KNB PE-punten
3 SOMN(BMN) PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.

Prijs

€ 295,00 exclusief BTW. 
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10%.)

ANNULERING
U kunt uw inschrijving tot drie weken voor de cursusdatum telefonisch of per mail annuleren.
Het IvJO brengt hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. Indien er al betaald is zal het cursusgeld onder inhouding van deze administratiekosten worden teruggestort. Na deze datum is annuleren niet meer mogelijk. U mag uw plaats altijd door een vervang(st)er laten innemen.

Inleiding

Tijdens deze cursus worden de belangrijkste thema's binnen het notariële tuchtrecht besproken, waaronder de reikwijdte van de zorg- en informatieplichtplicht, het toezicht door het BFT, het onderzoek naar de wilsbekwaamheid en hoe te handelen ingeval van botsende rechten van derden. De cursus is praktisch ingericht. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en recente rechtspraak van o.a. de Notariskamer van het Hof Amsterdam zal worden ingegaan deze onderwerpen en op vragen zoals: Waar liggen de grootste valkuilen? Hoe kunnen die worden voorkomen? Wat moet iedereen in ieder geval op orde hebben? Hoe om te gaan met een tuchtklacht tijdens een tuchtprocedure?

Doelgroep en niveau

De doelgroep is alle notarissen en kandidaat-notarissen.

Niveau is basis.

Programma

13.00 - 13.30Ontvangst met een broodje
13.30 - 15.00Deel 1
15.00 - 15.15Pauze
15.15 - 16.45Deel 2
16.45Afsluiting

Syllabus

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.