Praktische informatie over de webinars van IvJO

Webinars IvJO
Vanaf het najaar van 2013 brengt het Instituut voor Juridische Opleidingen (IvJO) webinars op de markt. U verkrijgt daarmee op efficiënte wijze uw jaarlijks benodigde PO-punten zonder reistijd en reiskosten. Tijdens het webinar zijn de docent en de powerpointpresentatie zichtbaar op uw scherm. U kunt er zelf voor kiezen uw webcam aan of uit te zetten.

 

Webinar volgen via Microsoft Teams
Telefoon:
- bij Iphone: ga naar de Appstore en download de app Microsoft Teams
- bij Android: ga naar de Google Play en download de app Microsoft Teams

Laptop of PC:
- download de app online -> ga naar https://teams.microsoft.com en download de app Microsoft Teams.


Gang van zaken
Eén week voorafgaand aan het webinar ontvangt u van IvJO een mail met de link ‘Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering’. Mocht u nog geen Teams app hebben geïnstalleerd, dan bevelen wij deze wel van harte aan: zoals ook hierboven beschreven gaat u naar https://teams.microsoft.com en download de app.
U kunt ook kiezen voor de webfunctie, u behoeft dan niets te downloaden en kunt direct deelnemen aan het webinar.


Op de dag van het webinar
Wij verzoeken u op dag van het webinar ca. 5 tot 10 minuten voor aanvangstijd te klikken op de link onder in de mail. U wordt verbonden met het webinarscherm en u komt dan eerst in de lobby terecht. Precies op tijdstip aanvang cursus zullen wij alle deelnemers toelaten in het webinar. U kunt altijd onze helpdesk bellen mocht er iets onduidelijk zijn voor u. Wij zullen u dan proberen verder te helpen.


Cursusmateriaal
De powerpointpresentatie en/of syllabus wordt u enkele dagen voorafgaand aan het webinar toegezonden per mail.


Helpdesk
Voor praktische of technische vragen tijdens onze webinars kunt u contact opnemen met onze helpdesk via telefoonnummer 085 - 111 93 61.


Opleidingspunten

Met het volgen van een webinar behaald u één opleidingspunt per gevolgd uur.


Aanwezigheidscontrole
De Nederlandse Orde van Advocaten vraagt ons uw aanwezigheid te controleren. Dit doen wij door twee codes te noemen gedurende het webinar. Wij vragen u deze codes te noteren en na afloop van het webinar te reproduceren. Ook leggen wij u -eveneens op verzoek van de Nederlandse Orde van Advocaten- vijf toetsvragen voor. Wij vragen u uw antwoorden binnen vijftien minuten te retourneren. Wanneer u drie of meer juiste antwoorden geeft én de twee codes juist reproduceert, ontvangt u binnen één week het bewijs van deelname.


Vragen stellen tijdens het webinar

Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen tijdens het webinar. De docent streeft ernaar alle vragen tijdens het webinar te behandelen.