Cursusaanbod
Instituut voor arbeidsrecht
AddThis disabled due to cookie consent.
Cursus

Actualiteiten Verbintenissenrecht

Datum / data
Deze cursus heeft reeds plaatsgevonden.
Klik hier voor ons actuele cursusaanbod
Locatie
PO/PE punten
4 NOvA PO-punten
4 KNB PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.
4 SOMN (BMN) PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.
Prijs
€ 395,- exclusief BTW
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10 procent.)
Docent(en)
Prof. mr. dr. T.H.M. van Wechem
- Hoogleraar Corporate Legal Counseling aan de Open Universiteit
- Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch
- Publiceert veelvuldig op het gebied van het Vermogensrecht
- Zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam
Doelgroep
De doelgroep is advocaten, (kandidaat)notarissen, bedrijfsjuristen en andere academisch opgeleide juristen. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis van het Verbintenissen- en contractenrecht bezitten.
Niveau
Verdieping
Inleiding
Tijdens de cursus Actualiteiten Verbintenissenrecht zullen onder meer Hoge Raad arresten worden besproken over mededelingsplichten en onderzoeksplichten, over prognoses bij franchiseovereenkomsten, over de uitleg van eenzijdige rechtshandelingen en over legal opinies.
Centraal over 2018 zijn de standaard arresten inzake opzegging van overeenkomsten en de ontbindingsnorm van artikel 6:265 BW.
Het deel Aansprakelijkheidsrecht zal met name betrekking hebben op een keur aan arresten, gewezen op het thema schadebegroting. Het contractenrecht staat momenteel zeer in de belangstelling van de Hoge Raad waarbij thema’s als redelijkheid en billijkheid in het kader van nakoming en opzegging een nieuwe dimensie lijken te krijgen. Ook heeft de Hoge Raad een aanwijzing gegeven over onvoorziene omstandigheden en komt wederom de beoordeling van een boeteclausule weer eens langs.
Bij deze cursus geldt echter altijd: het is een beetje “eten wat de Hoge Raad-pot schaft”. Actuele ontwikkelingen die zich afspelen vóór de cursusdatum worden altijd meegenomen.
Doelstelling
Na afloop van de cursus heeft de cursist kennis van de actuele ontwikkelingen in het Vermogensrecht. Deze ontwikkelingen worden pragmatisch besproken ten einde deze te kunnen toepassen in de praktijk van advocaat, bedrijfsjurist of notaris.
Programma
13.00 - 13.30 Ontvangst met een broodje
13.30 - 15.30 Actualiteiten Contractenrecht
15.30 - 15.45 Pauze
15.45 - 17.45 Actualiteiten Aansprakelijkheidsrecht
17.45 Afsluiting
Syllabus
Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. De papieren versie van de syllabus ligt op de cursusdag klaar op locatie.
Maximum aantal deelnemers
30 deelnemers
Informatie
Annuleringsregeling
U kunt tot drie weken vóór de cursusdatum schriftelijk annuleren. Wij brengen hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. Indien u al betaald hebt, zal het cursusgeld onder inhouding van deze administratiekosten worden teruggestort.
Na deze datum is annuleren niet meer mogelijk. U mag uw plaats altijd door een vervang(st)er laten innemen.
Deel deze opleiding
AddThis disabled due to cookie consent.

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 9,7!

Prof. mr. dr. T.H.M. (Edwin) van Wechem
  • Hoogleraar Corporate Legal Counseling aan de Open Universiteit

  • Raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch

  • Publiceert veelvuldig op het gebied van het Vermogensrecht

  • Zelfstandig juridisch adviseur te Amsterdam