Cursusaanbod
Instituut voor arbeidsrecht
AddThis disabled due to cookie consent.
Cursus

Inleiding Privacyrecht en Bescherming van Persoonsgegevens

Direct aanmelden
AddThis disabled due to cookie consent.
Datum / data
29 november 2018, 10.30 - 17.45 uur
07 mei 2019, 09.30 - 16.45 uur
14 november 2019, 09.30 - 16.45 uur
Locatie
29 november 2018, s-Hertogenbosch, Golden Tulip Hotel Central
07 mei 2019, Nieuwegein, NBC Congrescentrum Nieuwegein
14 november 2019, Zwolle, Bilderberg Grand Hotel Wientjes
PO/PE punten
6 NOvA PO-punten
Prijs
€ 595,- exclusief BTW
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10 procent.)
Docent(en)
Mr. J.A.N. Baas
- Advocaat-partner BarentsKrans
- Publiceert over privacy-rechtelijke vraagstukken
Doelgroep
De doelgroep is advocaten, bedrijfsjuristen en overheidsjuristen. De cursus is een basiscursus. Voorkennis van het privacy-recht is niet vereist om deze cursus met succes te kunnen volgen.
Niveau
Basis
Inleiding
Tijdens de cursus 'Inleiding Privacyrecht en bescherming van persoonsgegevens' zal ruime aandacht worden besteed aan de actuele ontwikkelingen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming die op 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens heeft vervangen, de op 1 januari 2016 ingevoerde meldplicht datalekken, de uitbreiding boetebevoegdheid van de Autoriteit Persoonsgegevens, de stand van zaken rond export van gegevens naar de Verenigde Staten en de recente jurisprudentie.
Doelstelling
Na afloop van de cursus kent de cursist de hoofdlijnen van de toepasselijke wet- en regelgeving op het gebied van privacy. De cursist kan potentiële problemen op dit gebied identificeren en weet de weg naar de bronnen aan de hand waarvan hij vragen naar aanleiding daarvan kan beantwoorden. De cursist is op de hoogte van actuele ontwikkelingen, in het bijzonder rond de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
Programma
10.00 - 10.30 Ontvangst
10.30 - 12.00 Inleiding - privacy vs. bescherming van Persoonsgegevens
Privacy als grondrecht
Basisbegrippen Wbp / AVG
12.00 - 12.45 Lunch
12.45 - 14.15 Vereisten voor een rechtmatige gegevensverwerking
Informatiebeveiliging; datalekken 
Toezicht, handhaving
De Verordening Gegevensbescherming 
14.15 - 14.30 Pauze
14.30 - 16.00 Vervolg De Verordening Gegevensbescherming 
E-privacy
Casusbehandeling; capita selecta
16.00 - 16.15 Pauze met versnapering
16.15 - 17.45 Vervolg Casusbehandeling; capita selecta
17.45 Afsluiting
Syllabus
Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. De papieren versie van de syllabus ligt op de cursusdag klaar op locatie.
Maximum aantal deelnemers
30 deelnemers
Informatie
Annuleringsregeling
U kunt tot drie weken vóór de cursusdatum schriftelijk annuleren. Wij brengen hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. Indien u al betaald hebt, zal het cursusgeld onder inhouding van deze administratiekosten worden teruggestort.
Na deze datum is annuleren niet meer mogelijk. U mag uw plaats altijd door een vervang(st)er laten innemen.
Deel deze opleiding
AddThis disabled due to cookie consent.
  • Goede startcursus over privacy
  • Interessant, relevant, goed opgebouwd
  • Cursus was erg goed! Topdocent
  • Prima gestructureerde cursus in rustig tempo. Heb veel geleerd.
  • Aanrader, inhoudelijk goed
  • Zeer deskundige docent. Duidelijke spreker en uitleg. Leuk ook de historische connotatie. I.v.m. onderwerp (technisch, abstract) goed dat er voorbeelden werden genoemd.
  • Uitstekend. Zeer goede docent. Stijgt boven gemiddelde docentenniveau uit. Slides zijn met veel zorg en helder opgesteld. Heel erg goed.
  • Zeker aan te raden. Uitstekend verzorgde bijeenkomst.
  • Een echte inleiding, precies wat ik nodig had. Goede praktische cursus.
  • Een goede cursus, je wordt aan de hand meegenomen door de belangrijkste thema's.
  • Cursus was informatief en docent goed voorbereid.

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met een 9,5!

Mr. J.A.N. Baas
  • Advocaat-partner BarentsKrans

  • Publiceert over privacy-rechtelijke vraagstukken