Cursusaanbod
Instituut voor arbeidsrecht

Wat is het en hoe werkt het?

 

Hieronder vindt u het antwoord op de meest voorkomende vragen over onze webinars. Hebt u desondanks nog vragen, bel dan gerust met onze Helpdesk.

 

Informatie

Het Instituut voor Juridische Opleidingen (IvJO) brengt naast reguliere cursussen op locatie ook webinars op de markt. Webinars zijn digitale cursussen die u vanachter uw computer (pc of laptop) kunt volgen. Tijdens het webinar zijn de docent en de powerpointpresentatie zichtbaar op uw scherm.

 

Duur

De webinars van IvJO duren 1, 2 of 3 uur. In het programma van een webinar van 2 of 3 uur is een kwartier pauze opgenomen.

 

Chatfunctie

Uiteraard bestaat voor u de mogelijkheid om de docent tijdens het webinar vragen te stellen. Dit kan door middel van een chatfunctie.

 

Opleidingspunten

Door het volgen van een webinar kunt u opleidingspunten behalen. Een advocaat ontvangt voor ieder gevolgd uur 1 PO-punt. Diverse van onze webinars zijn aangemeld bij de KNB. Een (kandidaat)notaris die deelneemt aan een webinar dat is erkend door de KNB ontvangt voor ieder gevolgd uur 1 PE-punt.

 

Presentie

Tijdens het webinar verschijnen enkele codes in beeld. Wij vragen u deze codes te noteren en na afloop van het webinar te reproduceren. Door middel van deze codes wordt, conform de regels van de NOvA, gecontroleerd of u het webinar daadwerkelijk hebt gevolgd.

 

Bewijs van deelname

Na afloop van het webinar volgt een toets met 5 meerkeuzevragen. Wanneer u 3 of meer juiste antwoorden geeft én alle codes juist reproduceert, ontvangt u een bewijs van deelname met daarop de vermelding van het aantal behaalde opleidingspunten.

 

Webinar on demand

Wanneer de docent hiervoor toestemming geeft, worden de webinars van IvJO opgenomen en opgeslagen. Enkele werkdagen na afloop van het webinar ontvangen de deelnemers een mail met daarin een link naar het opgenomen webinar. Deelnemers hebben hierdoor de mogelijkheid om het webinar op een later moment terug te kijken. De on demand versie van het webinar blijft tot 2 maanden na afloop van het oorspronkelijke webinar te raadplegen.

 

Inschrijven

U kunt zich voor een webinar inschrijven door op onze website naar de pagina Webinars te gaan. Hier vindt u het overzicht van de geplande webinars. U klikt op het webinar van uw keuze. Via ‘aanmelden webinar’ komt u bij het aanmeldformulier waar u uw gegevens kunt invullen.

 

Bevestiging

Nadat u zich hebt ingeschreven verschijnt op uw scherm het bericht dat uw registratie succesvol is afgerond. Binnen enkele seconden ontvangt u in uw mailbox een digitale bevestiging van uw inschrijving. In deze bevestigingsmail vindt u praktische en technische informatie over het volgen van het webinar. In deze mail staat omschreven hoe u toegang kunt krijgen tot de syllabus (Before The Training) en hoe u toegang kunt krijgen tot het webinar (How To Yoin The Training). Mocht het cursusmateriaal op het moment van uw inschrijving nog niet geüpload zijn, dan ontvangt u de link naar het cursusmateriaal in een aparte mail, zodra het materiaal klaarstaat in de digitale leeromgeving.

 

Annulering
In de bevestigingsmail staat een standaardtoepassing van Citrix Online met betrekking tot het annuleren van het webinar. Wij verzoeken u deze toepassing niet te gebruiken, maar in voorkomend geval uitsluitend te annuleren conform onze algemene voorwaarden. U kunt annuleren door per telefoon of mail contact met ons op te nemen. Annulering is mogelijk tot uiterlijk 3 weken vóór de dag waarop het webinar plaatsvindt. Het IvJO brengt hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. In geval van annulering zal het IvJO reeds betaald cursusgeld restitueren onder inhouding van de administratiekosten. Indien afnemer na laatstgenoemde tijd annuleert, is afnemer het volledige bedrag verschuldigd. De afnemer mag zich laten vervangen door een vervanger, mits passend binnen de doelgroep van de cursus en mits afnemer het IvJO hiervan op de hoogte heeft gebracht.

 

Herinnering
Eén dag voorafgaand aan het webinar ontvangt u een herinneringsmail. In deze mail is onder meer informatie opgenomen over het testen van de verbinding en de link naar het door u gekozen webinar.

 

Facturatie

De factuur voor deelname aan een webinar ontvangt u enkele weken na uw inschrijving.

 

Testwebinar

IvJO biedt de mogelijkheid om het volgen van een webinar uit te proberen. Tijdens gratis testwebinars wordt uitgelegd hoe u (actief) aan een webinar deel kunt nemen. Alle relevante aandachtspunten van het aanmelden en volgen van een webinar worden besproken. Uw vragen die u voorafgaand aan het webinar aan kunt leveren, zullen tijdens het testwebinar aan de orde worden gesteld. Uiteraard kunt u ook tijdens het testwebinar uw praktische en technische vragen stellen. Het overzicht van de data waarop een testwebinar wordt verzorgd is hier te vinden.

Voordelen

 

  • Geen reistijd
  • Geen reiskosten 
  • Geen last van files
  • Wel snel gedegen kennis vergaren
Helpdesk