❮ Terug naar cursusaanbod

Actualiteiten Verbintenissenrecht

Planning

Startdatum
10-12-2024
Locatie
Rotterdam Novotel Brainpark
Tijd
13.00 - 17.15 uur

PO/PE-punten

4 NOvA PO-punten

Prijs

€ 435,00 exclusief BTW.
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10%.)

Annulering
U kunt uw inschrijving tot drie weken voor de cursusdatum telefonisch of per mail annuleren.
Het IvJO brengt hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. Indien er al betaald is zal het cursusgeld onder inhouding van deze administratiekosten worden teruggestort. Na deze datum is annuleren niet meer mogelijk. U mag uw plaats altijd door een vervang(st)er laten innemen.

Inleiding

De cursus ‘Actualiteiten Verbintenissenrecht’ valt uiteen in twee delen: een deel Aansprakelijkheidsrecht en een deel Verbintenissenrecht. Docent Edwin van Wechem bespreekt in beide delen ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie met nadruk op de ontwikkelingen in de Hoge Raad arresten. Het is immers altijd een beetje ‘eten wat de Hoge-Raad-pot schaft’. Actuele ontwikkelingen die zich afspelen vóór de cursusdatum worden altijd meegenomen. Op het gebied van het Contractenrecht zijn diverse ‘land mark arresten’ gewezen op het gebied van exoneraties alsook op het gebied van mededelingsplichten en conformiteit alsook op het gebied van dwaling. Eveneens heeft het onderwerp ‘borgtocht’ de aandacht van ons hoogste rechtscollege. In het Aansprakelijkheidsrecht kan men niet om de Urgenda-zaak en de schietpartij in Alphen a/d Rijn heen en evenmin om het arrest over de moeders van Srebenica. Daar komt bij dat de Hoge Raad ook nieuwe inzichten biedt over kansschade en aanwijzingen verstrekt over de wijze van schadebegroting. Meer in het bijzonder wijst de Hoge Raad richting bij begroting van zaakschade en over toepassing van de omkeringsregel.

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten, bedrijfsjuristen en andere academisch opgeleide juristen. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis van het Verbintenissen- en contractenrecht bezitten.

Niveau is verdieping

Programma

12.30 - 13.00Ontvangst met een broodje
13.00 - 15.00Actualiteiten Contractenrecht
15.00 - 15.15Pauze
15.15 - 17.15Actualiteiten Aansprakelijkheidsrecht
17.15Afsluiting

Syllabus

Na afloop van de cursus wordt u het materiaal van de docent als naslagwerk aangeboden.

Reviews

Docent werd door eerdere cursisten beoordeeld met het uitmuntende cijfer 10!

Onze cursus werd met de volgende opmerking gewaardeerd:

  • Prof. Van Wechem is een uitstekende docent!
  • Prima cursus.