Planning

Deze cursus heeft reeds plaats gevonden.

PO/PE-punten

6 NOvA PO-punten 
6 KNB PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.
6 MfN PE-punten cat. 2 kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.
6 SOMN (BMN) PE-punten kunnen indien gewenst voor u aangevraagd worden, vermeld dit svp in het vakje opmerkingen op het aanmeldformulier.

Prijs

€ 595,00 exclusief BTW. 
(Elke tweede en volgende cursist van hetzelfde kantoor ontvangt bij deelname aan dezelfde cursus een korting van 10%.)

ANNULERING
U kunt uw inschrijving tot drie weken voor de cursusdatum telefonisch of per mail annuleren.
Het IvJO brengt hiervoor € 50,- administratiekosten in rekening. Indien er al betaald is zal het cursusgeld onder inhouding van deze administratiekosten worden teruggestort. Na deze datum is annuleren niet meer mogelijk. U mag uw plaats altijd door een vervang(st)er laten innemen.

Inleiding

Partner- en kinderalimentatie, afwikkeling van huwelijksvoorwaarden en verdeling van de gemeenschap zijn belangrijke onderdelen van het Echtscheidingsrecht. Deze aspecten hebben tevens fiscale implicaties, die variëren afhankelijk van hoe de vermogensrechtelijke kant is geregeld. Deze cursus ziet op de vormgeving in het convenant van de samenhang van de juridische en fiscale vraagstukken. De cursus beslaat één dag. Aan de hand van convenantteksten volgt telkens een korte behandeling van het achterliggende leerstuk, dat na behandeling wordt gevolgd door een oefening voor de convenanttekst. U ontvangt de belangrijkste voorbeelden van de standaard uitwerking.

Docent(en)

Doelgroep en niveau

De doelgroep is advocaten Personen-, familie- en jeugdrecht, notarissen en advocaten of juristen die als mediator echtscheidingen begeleiden. Het niveau is verdieping. Cursisten moeten om de cursus met succes te kunnen volgen basiskennis hebben van het Echtscheidingsrecht en enkele jaren ervaring bezitten in het behandelen van zaken op dit gebied.

Niveau is verdieping.

Programma

09.00 - 09.30Ontvangst
09.30 - 11.00Inleiding civiele aspecten van het convenant
11.00 - 11.15Pauze
11.15 - 12.45Inleiding fiscale aspecten van het convenant
De eigen woning verdeeld vanuit civiel en fiscaal oogpunt
12.45 - 13.30Lunch
13.30 - 15.00Juridische en fiscale aandachtspunten convenant bij afwikkeling huwelijkse voorwaarden
15.00 - 15.15Pauze
15.15 - 16.45Pensioen afwikkelingsmogelijkheden en vastlegging in convenanttekst
16.45Afsluiting

Syllabus

Eén week voorafgaand aan de cursus ontvangt u van ons de digitale syllabus. Een print van de powerpointpresentatie ligt op de locatie voor u klaar.

Reviews

Beide docenten werden door eerdere cursisten beoordeeld met een 9,6!

Onze cursus werd met de volgende opmerkingen gewaardeerd:

  • Heel prettige en leerzame cursus met heel prettige docenten. De cursus zou ook in uitgebreidere vorm over twee dagen verdeeld kunnen worden. Veel materie die van belang is.
  • Super! Aanrader!
  • Weer veel gehoord en geleerd!
  • Super interessante onderwerpen! Goed uitgelegd en toegelicht!